Individuele begeleiding

De werkwijze is gebaseerd op het ACT gedachtegoed (Acceptance and Commitment Therapy). Er is geen sprake van een primaire focus op het verminderen van nare symptomen en klachten. De nare gevoelens, nare gedachten en nare lichamelijke sensaties zullen niet verdwijnen voor altijd. Het hoofddoel van ACT is gerelateerd aan coping: hoe ga je om met de narigheid die je onvermijdelijk tegenkomt in je leven? Hoe ga je hier op een flexibele manier mee om terwijl je acties onderneemt op basis van je waarden?

Tijdens de sessies besteden we onder andere aandacht aan de volgende processen:

  • leren accepteren van pijnlijke situaties
  • leren afstand nemen van negatieve gedachten en gevoelens (bv. angst, piekeren)
  • meer aandacht hebben voor het hier en nu
  • nagaan wie je bent en wat jouw waarden zijn

De gesprekken vinden plaats in Zevenaar op de praktijk locatie, of online via zoom. Dit kan op een doordeweekse dag, of in het weekend. Het is lastig om van tevoren in te schatten hoeveel gesprekken er nodig zijn. Wanneer je tussen de sessies door thuis ook aan de slag gaat met de suggesties die ik je geef, kun je dit proces aanzienlijk versnellen.

Ik bied maatwerk en samen kijken we tijdens het kennismakingsgesprek wat jij nodig hebt en of ik de persoon ben die jou daarbij kan ondersteunen. De FIT-60 is een zelfrapportage lijst bestaande uit 60 stellingen die psychologische flexibiliteit in kaart brengt. Je mag deze (gratis) invullen FIT-60 (hoeflexibelbenjij.nl en de uitkomsten delen met mij.

Doelgroepen: kind – adolescent – volwassene

Tarieven Aanbod en tarieven (goocheminbalans.nl)

Neem contact op voor meer informatie chantal.berens@gmail.com

Terug naar boven